Tentoontstelling 'Oranje boven! | Koninklijk textiel - Meesterstukken' in Textielmuseum te Tilburg

Wegens de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander en het feit dat Koningsdag 2017 in Tilburg plaatsvond, heeft het Textielmuseum een speciale tentoonstelling over Koninklijk textiel. De twee topstukken van de tentoonstelling zijn creaties van Jan Taminiau (hij komt uit de buurt van Tilburg) voor koningin Máxima.


Inhuldigingsjapon
Jan Taminiau had de eer om een japon en een bijpassende cape te ontwerpen voor tijdens de inhuldiging op 30 april 2013. Hij ontwierp een koningsblauw ensemble voor de toekomstige koningin, gedecoreerd met kralen en borduurwerk.


Mantel en japon van Koningsdag 2017
Van deze mantel is het stof geweven in het Textielmuseum. Tilburg is van oudsher al een echte textielstad. Jan Taminiau maakte van het stof de mantel en ontwierp er een jurkje bij van zijde crêpe Georgette en organza, dat gedecoreerd is met donkerblauwe en okerkleurige gesmokte bandjes en zilverkleurige kettinkjes.


© Koninklijke Foto's: Bella, niet overnemen zonder toestemming

Reacties

  1. Allebei de jurken zijn erg mooi. Mooie foto's heb je gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lukt waarschijnlijk niet er eventjes naar toe te gaan. Veel te ver weg, Tilburg. Maar gelukkig, de blauwe jurk heb ik weleens eerder gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's, vooral de eerste :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten