Staatsbezoek Argentinië-Nederland dag 1

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten president Macri en zijn echtgenote officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Argentijnse autoriteiten. 
Na de ontvangst legt president Macri een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

President Macri brengt vervolgens een bezoek aan het Anne Frank Huis. Samen met het 'Centro Ana Frank Argentina' in Buenos Aires zet het Anne Frank Huis zich in voor educatie van jongeren in de strijd tegen discriminatie en geweld.

In de middag wonen president Macri en zijn echtgenote samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een deel van het 'Business Forum' bij, dat die dag wordt gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Nederlandse en Argentijnse deelnemers uit de publieke en private sector nemen deel aan dit platform ter bevordering van de economische samenwerking. Zo zijn er diverse paneldiscussies op het gebied van landbouw, watermanagement, logistiek en energie. Daarnaast is er een bijeenkomst waarin de sociale dialoog, goed bestuur en het functioneren van ons poldermodel centraal staan. President Macri, mevrouw Awada en het Koninklijk Paar nemen deel aan een CEO-rondetafelbijeenkomst.


Aan het einde van de middag staan de positieve sociale aspecten van sport centraal in de Beurs van Berlage. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond tonen hoe beide sporten kunnen bijdragen aan samenwerking, kennisuitwisseling en sociale ontwikkeling. Tijdens een hockey clinic voor jonge Argentijnse en Nederlandse hockeyspelers geven trainers demonstraties en krijgt president Macri een toelichting op de activiteiten van onder andere de Cruyff Foundation en One Million Hockey Legs.
De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Reacties

  1. Leuke reportage! Lijkt me ook erg leuk om eens bij die ceremonie te zijn. Wie weet, komt het er ooit nog een keer van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je foto's zijn goed gelukt, erg leuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten